Bewust leven vanuit je hart
Bewust leven vanuit je ❤️ heb jezelf voor het zeggen. Echt waar.
door Linda Hoitinga
  

Waar maak jij het verschil?

Het leven gaat aan je voorbij

Veel vrouwen leven onbewust. Ze leven elke dag hetzelfde leven. Ze worden wakker, staan op, doen wat ze moeten doen, en gaan ’s avonds weer naar bed. De volgende dag begint alles weer opnieuw en dit herhalen ze dag in, dag uit, jaar in, jaar uit. Hierdoor ontstaat de gedachten dat ze geleefd worden. Ze raken uitgeput, weten niet meer hoe ze de dag moeten doorkomen met al hun taken. Het leven gaat aan ze voorbij. En hun agenda wordt bepaald door andere.

Maar wat als er een andere manier is? Wat als je bewust leeft?

Wat betekent bewust leven?

Bewust leven betekent dat je je volledig bewust bent van het huidige moment. Dus niet leven op de automatische piloot maar met aandacht. Bij het opstaan bepaal je wat je deze dag gaat doen. Wat zijn jouw doelen die jij aan het einde van de dag bereikt wil hebben. Bewust verbonden zijn met jezelf en met de wereld om je heen.

Bewust leven komt vanuit je hart. Het betekent dat je keuzes maakt met wie je werkelijk bent, in plaats van te doen wat er van je verwacht wordt of wat je denkt dat je zou moeten doen.

Hoe leef je bewuster?

Sta stil bij het moment:
Neem de tijd om te vertragen en echt aanwezig te zijn. Of het nu gaat om het genieten van een kopje koffie in de ochtend, een wandeling in de natuur, of een gesprek met een vriendin. Wees er volledig bij met je aandacht. Voel, zie, hoor, en ervaar alles intens.

Luister naar je hart:
Je hart weet vaak wat je hoofd niet kan bevatten. Luister naar je gevoelens en intuïtie. Neem beslissingen die bij je passen, zelfs als ze dat is wat andere liever niet zien.

Dankbaarheid:
Dankbaarheid helpt je om je te focussen op wat goed is in je leven. Neem elke dag, liefst voor het slapen, de tijd om stil te staan bij de dingen waarvoor je dankbaar bent. Dit zorgt voor een positieve mindset waardoor je beter gaat slapen.

Maak bewuste keuzes:
In plaats van automatisch te reageren op situaties, neem een moment om na te denken of je dit wel wil. Als iemand je wat vraagt is nee ook een antwoord.

Mediteer:
Neem elke dag een moment om te mediteren. Dit kan je helpen om je gedachten te ordenen, je geest te kalmeren en je hart te openen.

De voordelen van bewust leven

Bewust leven kan je helpen om meer voldoening en geluk te vinden. Je zult merken dat je meer kunt genieten van de kleine dingen, zoals een wandeling in de natuur. Je hoort de vogels, je ruikt het gras, je gaat veel meer voelen en zien. Zo ben je meer verbonden met jezelf en anderen. Je zal ook beter om kunnen gaan met de ups en downs van het leven, omdat je meer in contact staat met jezelf.

Wanneer je vanuit je hart leeft, voel je ook meer dat je leeft vanuit liefde. Je bent meer gefocust wat wel goed gaat.

Dus, als je het gevoel hebt dat je leven aan je voorbijgaat, als je het gevoel hebt dat je meer zou kunnen zijn en doen – probeer dan bewust te leven. Begin klein, met kleine veranderingen in je dagelijkse routine en zorg dat je meer op een bewuste en hartgerichte manier leeft. Ik ben benieuwd wanneer jij de verandering bij jezelf gaat ervaren.

Het je vragen, neem gerust contact met mij op.