Leren Mens zijn.Ik ben Linda Hoitinga. In de naam van mijn praktijk komt het woord Zen voor. Voor mij staat dat voor innerlijke rust, en jezelf zijn. In de huidige maatschappij worden mensen erg makkelijk in hokjes geplaatst. Kinderen leren op school rekenen en schrijven, maar niets over wat het betekent om een mens te zijn – hoe je vrienden maakt, hoe je omgaat met teleurstellingen en successen, waarom niet iedereen je aardig vindt. En ouders worden niet voorbereid op kinderen die nét iets anders zijn: hoe ze het overzicht kunnen bewaren, zodat er ook ruimte is voor rust, en voor plezier. En die horen toch echt bij het leven.

Een van de dingen waar ik echt voor sta is dat kinderen niet naar een ‘hulpverlener’ gaan als ze naar mij toekomen. Want dat voelt voor een kind als ‘er mankeert iets aan mij, ik deug niet’ en ‘ik moet weer iets’.
Als kinderen naar mij toekomen, dan gaat het over: Je mág anders zijn. Waar liggen jouw krachten? Hoe zou je er anders mee om kunnen gaan? Zodat kinderen ervaren: daar ga ik naar toe, daar kan ik mijn verhaal kwijt, daar krijg ik tips waar ik wat aan heb. En zo werken ze aan zichzelf.


Ik ben getrouwd, en ben daarbij ‘reserve-moeder’ van de inwonende zoon van mijn echtgenoot. Ik geef naast mijn werk voor Lizenda sinds enkele jaren puber-avonden en meditatie-middagen voor kinderen.
 
Opleiding
 


HBO Praktische Kinder & Jeugdpsychologie (2000, LOI)
Life Coach (2015, NTI)
Massage Therapie & Fysiologie (2017, Wellness Academie)
Oplossingsgericht Coach (2018, BGL)
Jongerencoach (2020, Civas)
Implementatiecoach Positieve Gezondheid (2022)
Stiefgezincoaching (2023, Civas)
Persoonlijke Stijl DISC (2023 Q4 Profiles)

 Recent in het Blog

27 september 2020
Kindermeditatie: ademruimte voor je kind.
De kindermeditatie is een meditatiegroep voor kinderen. Het doel is om kinderen te laten ervaren wat rust is in zichzelf. Ze leren hoe ze goed kunnen ademen, en waarom de ademhaling zo belangrijk is. En welk effect het geeft als je je bewust wordt van je ademhaling.
door Linda Hoitinga