Kijk naar oplossingen.
ADHD, Dyslexie en andere gedragspatronen kunnen op vele manieren extra zorgen betekenen voor jou en je kind. Zal het lukken een schooldiploma te halen? Lukt het mijn kind om vriendschappen te sluiten? Voelt mijn kind zich ‘anders’, onbegrepen en vaak ongelukkig? En ook kan jij als ouder het gevoel hebben overspoeld te raken door zorgen en twijfels. Dat je het niet goed genoeg doet als ouder. Instanties helpen maar beperkt. Anderen hebben hun mening snel klaar. Het kringetje blijft maar ronddraaien zonder dat het beter gaat. De begeleiding door Lizenda biedt de kans om samen te werken aan een stapsgewijze verbetering. Dat geeft houvast en meer rust voor jou en voor je kind.
Voor je kind
Tijdens de begeleiding staat het begrijpen van je kind voorop. Zodat zij (of hij) iemand heeft waar ze haar verhaal kwijt kan. Iemand die minder een hulpverlener is en meer een vertrouwenspersoon. Iemand is die haar helpt. Door samen te kijken naar wat ze wél goed kan. Door te laten zien dat ze kan bereiken wat ze wil. Door haar voor te bereiden op een nieuwe school met spannende indrukken. Hoe ze anders om kan gaan met pesten. Waar ze last van heeft in de omgang met andere kinderen. Zodat ze weer vaker onbezorgd en vrolijk kan zijn – zoals ieder kind dat verdient om te zijn.
Voor jou als moeder of vader
De kern van het begeleidingstraject is de samenwerking tussen mij, jou als ouder, en je kind. We werken samen aan het opbouwen van een vertrouwensband. Aan het bespreken en begrijpen van de problemen. En aan het samen kiezen, toepassen en evalueren van oplossingen. Ik biedt adviezen en praktische tips. En help je om je minder gespannen te voelen, minder onzeker. Zodat je weer meer kunt genieten van het leven, met een focus op positieve dingen. Zoals een opgroeiend kind dat meer zelfbewust is, en meer zelfvertrouwen heeft. Met een vader of moeder die daar met vertrouwen bij kan helpen.
BEGINTRAJECT
Het begintraject bestaat uit 3 afspraken en volgt na het telefonische oriëntatiegesprek. Het traject omvat een kennismaking en gesprekken met de ouder(s) en (in overleg) met het kind. Bij het 3e gesprek bespreken we welke oplossingen en stappen we zullen volgen in het vervolgtraject daarna, en met welke frequentie we bij elkaar zullen komen.
SEIZOENSTRAJECT
Dit traject omvat een volledig seizoen (3 maanden) en omvat minimaal 10 afspraken. Deze afspraken zijn met jou als ouder en met het kind, volgens een indeling die we vooraf overeen komen. Ook kan ik je adviseren hoe je kunt omgaan met instanties zoals de GGZ, of met je huisarts. Uiteraard ben ik tijdens het hele traject telefonisch bereikbaar voor zowel ouder als kind – en als het écht dringend is, ook in het weekeinde en ‘s nachts,
Monique
Het is dat ik zelf bij de les ben geweest, anders had ik me afgevraagd wat je met mijn kind hebt gedaan. Ze zegt letterlijk dat het nog nooit zo rustig is geweest in haar lichaam.
Anneke
Mijn dochter van 9 jaar werd gepest en had weinig zelfvertrouwen. Op het rapport een matig voor zelfvertrouwen. Einde van het jaar was het ruim voldoende geworden. Dit is te danken aan de meditatie middagen bij Linda.
Ciska
Wat fijn om te zien dat mijn zoon ontspannen bij jou vandaan komt. Hij lacht en is vrolijk. Voelt zich rustig in zijn lijf. Top!
19 september 2022
Leren Leven en Leren
Binnen het onderwijs zie ik de laatste jaren een verandering, waarbij niet langer alleen naar het leren lezen, schrijven en rekenen wordt gekeken, maar ook naar de ontwikkeling en beleving van het kind zelf. En dat is een hele goede zaak. In dit bericht schets ik hoe ik leerlingen en leerkrachten begeleid.
door Linda Hoitinga